INFÓ VONAL: +36-20/282-11-28; +36-76/500-328

Lánglovagok feszegették határaikat a Szabadidőközpontban
2017. 09. 15., 09:45

Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpont adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Sport Club által közösen szervezett III. „PUMP&RUN” Országos Bajnokságnak, szeptember 14-én.

Az ország minden részéből, több mint hetvenen - nők és férfiak egyaránt - érkeztek a komoly fizikai és pszichikai felkészültséget igénylő erőpróbára, hogy összemérjék erejüket és legyőzzék teljesítőképességük határait.

A tűzoltók a munkájuk kapcsán sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk, vagy a fizikai állóképességüket teszi próbára egy-egy feladat. Az aktív sportolás, az egészséges versengés és az egészséges életmód hozzájárul, hogy az ember kritikus helyzetekben is jól tudjon teljesíteni. Ez a verseny remek alkalmat teremtett a pszichikai és a testi teljesítés maximumának megtapasztalására.

Mint már oly sokszor most is remekül teljesítettek a megye tűzoltói, különösen a kiskunhalasi és a kecskeméti kollégák. A versenyzőknek jól átgondoltan kellett megtervezniük a nem mindennapi feladatok végrehajtását. Mind a női, mind a férfi versenyzők igen felkészülten és „harcra készen” érkeztek. Bizonyították mindannyian, hogy kellő kitartással, remek erőnléttel és lélektani edzettséggel rendelkeznek, képesek legyőzni a legyőzhetetlennek tűnő akadályokat, korlátokat. A vonulós állományon kívül a hivatali munkarendben dolgozók is becsülettel küzdöttek a Domb meghódításáért, hiszen a fővárosi tűzoltókat a hivatali hatósági kollégák képviselték, és teljesítették a versenyszámokat. Megyénk sem adta alább, a hatósági szolgálatvezető asszony a négy női versenyző közül plusz nehézséget is vállalt, légzőkészülékben teljesítette a távot, melyért különdíjban részesült. A rendezvénynek az egészségügyi biztosítását a Kecskeméti Mentőállomás mentősei látták el, akik kedvet kaptak és kipróbálták a futás részét a versenynek. A mentős hölgy és két férfi kollégája természetesen teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben tette ezt.

A verseny maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), majd teljes védőfelszerelésben egy gyorsan emelkedő dombra való felfutásból (RUN) állt. A fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A fekvenyomás befejezése után - öt percen belül – teljes védőfelszerelésben álltak a versenyzők a futás rajtjához és vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Ezen a hétszáz méteren a versenyzők egy 350 méteres sík és egy 350 méteres emelkedő szakaszt küzdöttek le és értek be a várva várt célba, a Vízmű-domb tetejére.

A verseny egyéni eredményei:

30 év alatt

I. hely Huczek Zsolt Kiskunhalas HTP

II. hely Szabó Gábor Kecskemét HTP

III. hely Gróf Dávid Kecskemét HTP

 

30-40 év között

I. hely Csernák Zsolt Kiskunhalas HTP

II. hely Horváth András Attila Vas MKI

III. hely Papp Gábor Vas MKI

 

40 év fölött

I. hely Baráth Attila Hajdú-Bihar MKI (Püspökladány HTP)

II. hely Patai Gábor Kiskunhalas HTP

III. hely Varjú Zsolt Jász MKI

 

Hölgyek

I. hely Siska Odett Győr-Moson-Sporon MKI

II. hely Rácz Andrea Tolna MKI

III. hely Tímár Zita FKI

 

Abszolút legjobb

I. hely Csernák Zsolt Kiskunhalas HTP

II. hely Horváth András Attila Vas MKI

III. hely Baráth Attila Hajdú-Bihar MKI (Püspökladány HTP)

 

A verseny csapateredményei:

 I. hely Kiskunhalas HTP

Csernák Zsolt

Huczek Zsolt

Patai Gábor

Balázs János

 

II. hely Vas MKI

Horváth András Attila

Papp Gábor

Kontics Sándor

Vincze Balázs

 

III. hely Kecskemét HTP

Szabó Gábor

Gróf Dávid

Fenyvesi Norbert

Czakó Zoltán

 

bacs.katasztrofavedelem.hu

Galéria: Lánglovagok feszegették határaikat a Szabadidőközpontban

Az előző 5 hír

2017. 09. 13., 10:12   |   Újra Pump&Run Kecskeméten
2017. 09. 04., 09:12   |   II. Hírös Sárkányhajó verseny

2017. január1-től új helyi horgászrend érvényes a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, melyet itt érhetnek el.

Szinte minden pontban pontosítás vagy módosítás történt. Kérjük tájékozódjanak mielőtt napijegyet vagy bérletet váltanak nálunk.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont Házirendje itt érhető el.

Benkó Zoltán Szabadidőközpont © 2017. | Minden jog fenntartva. | Impresszum