HÍRLEVÉL

A szabadidőközpont

Cím: 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.
(bejárat a Nyíri út felől a dombnál)
Telefon: +36 20 282 11 28; +36 76 500 320/ 230-as mellék
Weboldal: www.szabadidokozpont-kecskemet.hu
Facebook: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Üzemletetés: Hírös Sport Nonprofit Kft.
Cím: 6000 Kecskemét, Olimpia u. 1./a
Telefon: +36 76 500-320/ 248-as mellék
Fax: +36-76/418-910
Weboldal: www.hiros-sport.hu
E-mail cím: titkarsag@hiros-sport.hu

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont 174 hektárnyi füves-fás parkja csodálatos természeti környezetet biztosít egy könnyed sétához, kocogáshoz vagy egy kellemes vasárnap délutánhoz, hiszen különböző kikapcsolódási lehetőségekkel várja a kilátogatókat. A város sport- és lakóterületeivel határos park 40 hektárnyi taván lehet horgászni, wakeboardozni, kajak-kenuzni vagy épp sárkányhajózni.

A körülkerített zöldövezet három kimért futópályával (1 km; 2,77 km; 3,54 km) és számtalan kevésbé ismert futóösvénnyel méltán közkedvelt sportolói körökben is. Emellett strandröplabda-, strandkézilabda-, strandfoci pálya, kosárlabdapálya, szabadtéri fitness park, street workout pálya, játszótér, 3 kiépített bográcsozó hely, fedett szaletli és télen-nyáron üzemelő Hófánk pálya várja a kecskeméti és a turista közönséget.

A park egyik büszkesége a 49 m magas domb, amelyet mesterséges úton hoztak létre. Teteje eléri a 160 méteres tengerszint feletti magasságot, ez egyben a térség legmagasabb pontja, ahonnan nem csak a park területe csodálható meg, hanem Kecskemét városa is. A Vízműdombot, vagy másnéven Benkó-dombot a mellette lévő csónakázó tó kotrásakor kitermelt földből emeltek 1976 és 1986 között. A domb megépítése Benkó Zoltán, az Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat igazgatójának ötlete volt, aki az építkezés irányításában és szervezésében is részt vett.

A Szabadidőközpont kiválóan alkalmas akár több száz fős szabadtéri céges vagy családi rendezvények, outdoor tréningek, táborok vagy e gyéb szabadtéri rendezvények lebonyolítására.

A területet ültetett erdők övezik, de találunk víztározókat, amelyek egyikén keresztül folyik a Kápolna-rét felől bejövő, nyílt földmedrű Nyíri-csatorna (Csukás-éri belvízcsatorna). A nyílt vízfelület vonuló, pihenő és táplálkozó helyet biztosít például a vöcsök- és a récefélék egyes fajai számára. A nyílt partszakaszok rézsűjén helyenként löszös szakadó partokat találunk, amely költő helye a parti fecskének és a fokozottan védett gyurgyalagnak. A nyílt fövenyes partszakaszokon rendszeresen előfordul a billegető cankó, a víz fölé hajló bokrokról rendszeresen vadászik a jégmadár.

2020. január 1-től ÚJ HELYI HORGÁSZREND érvényes a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, melyet itt érhetnek el.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont HÁZIRENDJE itt tekinthető meg, kamera szabályzata pedig itt.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Benkó Zoltán Szabadidőközpont © 2017. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató